Μια διαφορετική παρασκευή για τις γαρίδες εύκολα, γρήγορα και γευστικά.
Χτυπάμε σε ένα μέτριο μπολ λίγο από το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο μίγμα, ανακατεύοντας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να «κάτσουν» στο ψυγείο για λίγο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τις μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά γυρίζοντας τες ή μέχρι να πάρουν ένα έντονο ροζ χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα μυρωδικά. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 5 λεπτά.
• 50 ml ελαιόλαδο
• Το χυμό από ένα λεμονί
• 50 ml λευκό κρασί Αριούσιος •
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 500 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
• 1/2 κ. του γλυκού θυμάρι
• 1/2 κ. του γλυκού κόκκινο πιπέρι
• Λίγο μαϊντανό
• Αλάτι και πιπέρι