Γιαούρτι με καραμελώμενα φουντούκια και σησάμι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο βάζουμε το χυμό λεμόνι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να χρωματιστεί, μετά προσθέτουμε το φουντούκι και το σησάμι. Μόλις γίνει μια πηχτή και σκούρη καραμέλα κατεβάζουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε σε μικρά κομμάτια πάνω σε λαδόκολλα ώστε να σχηματιστούν βραχάκια. Σερβίροντας τοποθετούμε τα βραχάκια καραμέλας στο πιάτο, τοποθετούμε πάνω το γιαούρτι και διακοσμούμε κατά προτίμηση.
Υλικά:
• 40γρ βούτυρο
• το χυμό από 1 λεμόνι
• 120 γρ. φουντούκια
• 50 γρ. σησάμι
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. γιαούρτι