Κροκέτες μπακαλιάρου σε δροσερή σαλάτα

Κροκέτες μπακαλιάρου σε δροσερή σαλάτα με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα ασπράδια 2 αυγών στο μίξερ. Αφαιρούμε τη μαρέγκα από το μίξερ και στην συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ την μπύρα με αλεύρι, λίγο ηλιέλαιο και τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα. Αυτό το μείγμα το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε τον μπακαλιάρο που έχουμε ξαρμυρίσει για τρεις μέρες σε κομμάτια και τον ρίχνουμε στο κουρκούτι.
Όσο ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα με σκόρδο. Χτυπάμε στο μίξερ την μουστάρδα με το ξύδι και τον κρόκο δύο αυγών προσθέτοντας σιγά σιγά ηλιέλαιο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα την μαγιονέζα. Το χτυπάμε και προσθέτουμε λίγο νερό.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κουρκούτι με τον μπακαλιάρο.
Κόβουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο, τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια τηγανητή και ρίχνουμε τη μαγιονέζα πάνω τους. Αρωματίζουμε με λεμονόχορτο και τζίτζερ σε σκόνη.

Υλικά: 

• 200 γρ μπακαλιάρο
• 2 αυγά
• Ελάχιστη ζάχαρη
• 250 ml μπύρα
• 40 ml ηλιέλαιο
• 250 γρ αλεύρι
• Ελάχιστο πιπέρι
• 200 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα

• 2 κρόκους αυγών
• Ηλιέλαιο
• 1 κουτ μουστάρδα
• 1 κουτ ξύδι
• Αλάτι – πιπέρι
• 1 κουτ σκόρδο τριμμένο