Μπάρμπεκιου

Μπάρμπεκιου με κοψίδια, λουκάνικα, κοτόπουλο, μπιφτέκι και φιλετάκι χοιρινό.

Εκτέλεση: 

Σε μια μπασίνα φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το μέλι, το λικέρ μανταρίνι, τη γλυκιά πάπρικα, το τσίλι, το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι, τη μουστάρδα σε σκόνη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια το ψαρονέφρι, τα κοψίδια, τα λουκάνικα και τα μπούτια κοτόπουλου. Τοποθετούμε στη μαρινάδα το κοτόπουλο, τα φιλετάκια και τα κοψίδια και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λουκάνικο, τις σεφταλιές, τα σουτζουκάκια και τα μπιφτεκάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να μαριναριστούν καλά. Στη συνέχεια ψήνουμε τα μαριναρισμένα κρέατα μας στη σχάρα και φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο, το σκόρδο και τα σοτάρουμε, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τη σκούρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μέλι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί πλήρως και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Με αυτή τη σάλτσα αλείφουμε τα κρεατικά μας όσο ψήνονται και αφού ψηθούν και τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Υλικά: 

• 1 Φιλέτο χοιρινό ολόκληρο
• 2 Μπούτια κοτόπουλου
• 2 Λουκάνικα
• 4 Μπιφτέκια
• 4 Σουτζουκάκια
• 3 Κοψίδια
• 4 Σεφταλιές

Για τη μαρινάδα

• Λίγη ρίγανη
• Λίγο αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Λίγη μουστάρδα σε σκόνη
• Λίγο κύμινο
• Λίγη γλυκιά πάπρικα καπνιστή
• Τσίλι ψιλοκομμένο
• Λίγο ελαιόλαδο
• Σος ανγκλέζ
• 2 κουτ μέλι
• Λικέρ μανταρίνι