Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με σόγια, μέλι και φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για να φτιάξετε τη μαρινάδα και βαλτέ μέσα τις μπριζόλες και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μετά τις σοτάρετε λίγο σε ένα ραβδωτό τηγάνι, ωστόσο έχετε βάλει στο φούρνο τις πατάτες να ψηθούν για 25 λεπτά. Πάνω από τις πατάτες βάζετε τις μπριζόλες, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για ακόμα 25 λεπτά.
Υλικά:
• 4 χοιρινές μπριζόλες
• 1/2 φλιτζάνι σόγια σως
• 1/2 φλιτζάνι κρέμα μπαλσάμικο
• 1/2 φλιτζάνι μέλι
• 2 κουταλιές του γλυκού κομμένο δενδρολίβανο
• 2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι
• 2 κουταλάκια μείγμα 5 μπαχαρικών
• 2 κουταλιές μουστάρδας
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
• Λίγο βούτυρο
• Λίγο θυμάρι
• Λίγο νερό
• Ρίγανη
• 1 φύλλο δάφνης