Μυζηθρομπουγάτσα

Μια συνταγή της γιαγιάς...

Εκτέλεση: 

Σε ένα ταψί στρώνουμε 7 φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Σε ένα μπολ λιώνουμε μ ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα την κανέλλα, το μέλι, τα αυγά, την μαστίχα και λίγη φρυγανιά όσο να τραβήξει τα πολλά υγρά. Μετά βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρώνοντας αρκετά καλά. Φουρνίζουμε στους 180ο για μισή ώρα περίπου. Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε όντας ζεστά και τα δύο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλλα.

Υλικά: 

• 150 gr βούτυρο
• 1 πακέτο φύλλο κρούστα πολίτικο
• 3 αυγά
• 1 μυζήθρα
• 250 gr τυρί κρέμα
• ελάχιστη κανέλα
• 3 κουταλιές μέλι
• λίγη φρυγανιά τριμμένη
• λίγη μαστίχα τριμμένη

Για το σιρόπι

• 1 φλιτζάνι νερό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 2 κουταλιές μέλι
• λίγο χυμό λεμόνι