Σολομός καπνιστός

Σολομός καπνιστός σερβιρισμένος πάνω σε φρυτάτα πατάτας με τυρί Φιλαδέλφεια διακοσμήμενο με αποξηράμενα φρούτα

Εκτέλεση: 

Βάζουμε τα 150 ml λευκό κρασί μαζί με τα δαμάσκηνα να βράσουν. Αφού βράσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα βερύκοκα. Στη συνέχεια τρίβουμε τις πατάτες με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τις αρωματίζουμε κατά προτίμηση και τις τηγανίζουμε φτιάχνοντας στρογγυλές βάσεις. Μόλις τηγανιστούν αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αλείφουμε με το τυρί Φιλαδέλφεια και γαρνίρουμε με το σολομό, το μπρι και το χαβιάρι. Σερβίρουμε στο πιάτο μας προσθέτοντας τις σάλτσες των φρούτων που φτιάξαμε και ψεκάζοντας με το λάδι από τσίλι.

Υλικά: 

• 3 πατάτες
• 100 γρ. καπνιστό σολομό
• 100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• Λιγο μπρι
• Λιγο χαβιάρι
• Λίγο λάδι από τσίλι
• 100 ml ηλιέλαιο
• 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
• 100 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα
• 300 ml λευκό κρασί