Σπιτική τούρτα με μπισκότα τύπου ορέο και μπανάνες

Η δημιουργία ενός νέου μπισκότου τύπου ορέο έδωσε τη δυνατότητα στους πιο ευφάνταστους μαγείρους να να ανασυνθέσουν αγαπημένες γεύσεις σε τούρτες

Εκτέλεση: 

Για την βάση, ζεσταίνουμε το βούτυρο με προσοχή να μην καεί και βαζουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο, ανακατευουμε μεχρι να γίνει ένα λασπώδες μιγμα και στρώνουμε σε ένα τσερκι.σε βουτυρωμένο τηγάνι μετα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια το ζαχαρούχο γάλα μεχρι να καραμελώσει ελαφρώς και το αφήνουμε να κρυώσει. μετα βαζουμε το κακάο και ανακατευουμε πολύ καλα μεχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μεχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί .μέσα στο μιγμα με το ζαχαρούχο γάλα βαζουμε λίγη σαντιγί και ανακατευουμε από κάτω προς τα πάνω μεχρι να πάρει την μίση περίπου ποσότητα σαντιγί . βαζουμε λιγο από αυτό το μιγμα επάνω στην βάση με το μπισκότο και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες μπανάνας και λιγο τριμμένο μπισκότο. κατόπιν γαρνίρουμε την τούρτα μας με λίγη ακόμα κρέμα και καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα και σπασμένα μπισκότα. αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες περίπου μεχρι να σφίξει και μετα σερβιρουμε

Υλικά: 

• 250 gr μπισκότα ορέο
• με σοκολάτα για την βάση
• 100 gr βούτυρο
• 3 τεμάχια μπανάνες
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 2 κουταλιές κακάο
• 500 gr κρέμα γάλακτος
• 50 gr ζάχαρη άχνη
• 2 πακέτα τριμμένα μπισκότα
• Λικέρ μανταρίνι