Φάβα με ρέγγα καπνιστή

Φάβα με ρέγγα καπνιστή με σοταρισμένο κρεμμύδι και κάπαρη

Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς τα δύο κρεμμύδια και ρίχνουμε τη φάβα που έχουμε πλύνει. Προσθέτουμε ένα λίτρο νερό για αρχή και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί μέχρι να λιώσει εντελώς.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κάπαρη μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει. Ψήνουμε τα φιλέτα της ρέγγας στη σχάρα και τέλος στήνουμε το πιάτο .

Υλικά: 

Για την φάβα


• 500 γρ φάβα πράσινη (αρακάς)
• 2 κρεμμύδια
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι – πιπέρι

Για την υπόλοιπη συνταγή


• 1 ρέγγα καπνιστή
• 10 γρ ηλιόσποροι
• 2 κρεμμύδια
• 20 γρ πεπεροτσίνι
• 50 γρ κάπαρη
• Λίγο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές ξύδι
• ½ κουτ μίγμα αρωματικών για ρέγγα