Φουρνιστό ρυζόγαλο

Φουρνιστό ρυζόγαλο

Εκτέλεση: 

Βάζουμε 850 ml από το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να βράσει. Ωστόσο αραιώνουμε το corn flour, ανακατεύοντας το με 150ml γάλα. Μόλις βράσει το μείγμα και μαλακώσει το ρύζι ρίχνουμε το αραιωμένο corn flour. Ανακατεύουμε καλά και μόλις δούμε το μείγμα να έχει "δέσει", προσθέτουμε μια βανίλια και το λικέρ μαστίχας. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο πάγο και τοποθετούμε την κατσαρόλα με το μίγμα μέσα σε αυτή με τον πάγο, για να παγώσει γρήγορα, ώστε κρυώνοντας να μη μας κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσει λίγο ξεκινάμε να γεμίζουμε τα ατομικά μπόλ, όχι μέχρι πάνω. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγο νερό. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το ρυζόγαλο φουσκώσει και ροδίσει από πάνω, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 lt γάλα
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 250 gr ζάχαρη
• 50-60 gr Κορν Φλάουρ
• 100 gr ρύζι
• 1 βανίλια
• Λίγο λικέρ Μαστίχα