New York τσιζ κέικ

Σπιτική αμερικανική συνταγή του γνωστού γλυκού

Εκτέλεση: 

Για τη βάση

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα (τσέρκι) στρώνω το μείγμα και βάζω και στα τοιχώματα. Ψήνουμε με τη βάση για δέκα λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 225 και όσο κρυώνει η βάση ετοιμάζω τη κρεμά τυριού. Ρίχνω στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα βάζω να χτυπηθούν.
Τοποθετούμε τη κρέμα μέσα στο τσέρκι και τη ψήνουμε για δέκα λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο. Μετά χαμηλώνουμε με τη θερμοκρασία στους 120 για μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου. Ελέγχω τη κρέμα στο κέντρο της που πρέπει να παραμένει παχύρευστη, ενώ η επιφάνεια πρέπει να έχει χρώμα κίτρινο ροδοκόκκινο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Κατόπιν το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 250 γρ μπισκότα τύπου daigestive
• 120 γρ βούτυρο λιωμένο
• 30 γρ ζάχαρη
• Λίγη κανέλα σκόνη

Για τη κρέμα τυριού


• 540 γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
• 160 γρ ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 60 γρ αλεύρι
• Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
• 360 γρ κρέμα γάλακτος
• 5 αυγά
• 1 κρόκος αυγού
• 1 λοβό βανίλιας σε σκόνη
• 20 γρ κορν φλάουρ
• 80 ml λικέρ μαστίχα