Ένα ιδανικός μεζές για να συνοδέψετε το ούζο ή το κρασί σας! Πιταράκια τηγανητά με φέτα και ανθότυρο.
Για τo φύλλο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ούζο και το λάδι. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 - 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Αλάτι δεν βάζουμε (ή βάζουμε ελάχιστο), γιατί η φέτα είναι συνήθως αλμυρή.
Για τα πιτάκια:
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε χλιαρά.
Συνοδεύουμε με ουζάκι
• 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 ml ούζο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
• 300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
• 250 γρ. ανθότυρο
• 1 αβγό (ελαφρώς χτυπημένο με ένα πιρούνι)
• τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι