Ριζότο με αμπελόφυλλα

Καλοκαιρινό Ριζότο με αμπελόφυλλα! Τολμήστε το και εκπλήξτε ευχάριστα τους καλεσμένους σας!

Εκτέλεση: 

Θερμάνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά , προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τεμαχίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε στο τιγάνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό τα αφήνουμε να ψηθούν μόλις έχουν μαραθεί προσθέτουμε μία κούπα ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος λίγο μάραθο καθώς συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό σε μικρές δόσεις. Τέλος προσθέτουμε φρεσκοστημένο χυμό λεμόνι και λίγο φρέσκο δυόσμο. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο τελειώνουμε με το λάδι.

Υλικά: 

• 1 κούπα ρύζι καρολίνα
• 2 ξερά κρεμμύδια
• αμπελόφυλλα
• λίγο μάλαθρο
• 2 λεμόνια
• ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
• λίγη ρίγανη