Τιραμισού αυθεντικό

H αυθεντική συνταγή Τυραμισού για να εντυπωσιάσετε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Εκτέλεση: 

Για τα σαβαγιάρ:

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν’ αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα) το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, μπαστουνάκια διαστάσεων 8Χ2 cm. Ψήνουμε στο φούρνο στους 190°C για περίπου 12 λεπτά.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος και κάνουμε μια σαντιγί τυριού (ελαφρά χτυπημένη). Χτυπάμε σε μπεν μαρί τα αβγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τον εσπρέσο, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C. Τοποθετούμε αμέσως το μίγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε να φουσκώσει καλά και να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί Μαρσάλα και τέλος το ενσωματώνουμε σταδιακά στη σαντιγί τυριού.

Για το σιρόπι καφέ:

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη γλυκόζη και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ.

Για το τελικό σερβίρισμα σε μπολάκια:

Βουτάμε στο κρύο σιρόπι στιγμιαία τα σαβαγιάρ, που τα έχω κόψει στη μέση για να χωράνε στα μπολάκια, από πάνω με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι βάζω κρέμα, ξανά μία στρώση σαβαγιάρ και πάλι κρέμα. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για μισή ώρα και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.

Υλικά: 

Για τα σαβαγιάρ:

• 180 gr ασπράδια αβγών
• 140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 δόση βανίλια
• 120 gr κρόκους αβγών
• 125 gr αλεύρι (κοσκινισμένο)
• 50 gr κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)

Για την κρέμα:

• 190 gr τυρί κρέμα
• 500 gr κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
• 125 gr αβγά
• 150 gr ζάχαρη άχνη
• 1 δόση βανίλια
• 50 ml καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ, κρύο
• 25 ml κρασί Μαρσάλα

Για το σιρόπι καφέ:

• 220 gr νερό
• 180 gr ζάχαρη κρυσταλλική
• 20 gr σκόνη καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίου καφέ
• 60 gr γλυκόζη
• 20 ml ρούμι ή κονιάκ