Μπριζόλα μόσχου στη σχάρα

Μπριζόλα μόσχου στη σχάρα μαριναρισμένη με μείγμα μπαχαρικών μάντρας σερβιρισμένη με αποξηραμένα μανιτάρια σοτέ και τσατνεϋ δαμάσκηνο

Εκτέλεση: 

Μαρινάρουμε τη μπριζόλα μόσχου και τη βάζουμε στη σχάρα να ψηθεί. Ταυτόχρονα μουλιάζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι όπου πριν έχουμε σοτάρει κρεμμύδι και σκόρδο, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί με το οποίο τα είχαμε μουλιάσει. Προσθέτουμε μέσα τη demi-glace και τα αφήνουμε να ψηθούν. Μόλις ψηθεί η μπριζόλα να τη βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια να γλασάρουν όλα μαζί και σερβίρουμε προσθέτοντας στο πλάι τη γλυκόξινη σάλτσα από τσατνευ δαμάσκηνο.

Υλικά: 

• 1 μπριζόλα μόσχου ξεκοκαλισμένη

Για τη μαρινάδα

• 60 ml ηλιέλαιο
• 60 ml κρασί λευκό
• 1 κουταλιά σούπας μπαχαρικών μάντρας
• 100 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
• 100 ml demi-glace
• 1 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
• 1 βαζάκι τσατνευ δαμάσκηνο με μπαχαρικά
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο