Σαλάτα με παναρισμένο κοτόπουλο

Παναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι, μαυροκούκι και σουμάκ επάνω σε δροσερή σαλάτα με βινεγκρέτ από πορτοκάλι

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, παίρνουμε το ασπράδι από τα αυγά και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σουμάκ και πανάρουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Το βουτάμε στο ασπράδι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη βινεγκρέτ

Παίρνουμε το χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του, χτυπάμε σε ένα μπολ αυτό το χυμό με μια κουταλιά μουστάρδα και προσθέτουμε αργά αργά το ελαιόλαδο σε αναλόγια 1 προς 3 (1 μέρος πορτοκαλιού 3 μέρη λαδιού). Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση πορτοκαλιού αρωματίζουμε και με λάδι πορτοκαλιού.

Για τη σαλάτα

Σε μια μπασίνα κόβουμε ελαφρώς με το χέρι τη ρόκα και το σπανάκι. Κόβουμε ένα κομμάτι μάνγκο, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε ψιλές φέτες, το προσθέτουμε στη μπασίνα και βάζουμε και το κοτόπουλο που έχουμε τηγανίσει. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, αναδεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 φιλέτο κοτόπουλο
• 1 μάνγκο
• 1 ματσάκι ρόκα
• 100 γρ. σπανάκι baby
• 10 γρ. μαυροκούκι
• 50 γρ. σουσάμι
• 20 γρ. σουμάκ
• 2 ασπράδια αυγού
• 2 πορτοκάλια