Τσιζ κέικ αρωματισμένο με λεμόνι γαρνιρισμένο με γλυκό τριαντάφυλλο
Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με προσοχή να μην μας αφρίσει. Παράλληλα τρίβουμε στο μπλέντερ το μπισκότο για τριάντα δευτερόλεπτα και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αρωματίζουμε το μείγμα μας με κανέλλα και 2-3 σταγόνες λάδι πορτοκαλιού, το δουλεύουμε για 1 λεπτό και το κατεβάζουμε απ τη φωτιά. Στρώνουμε σε μπολάκια ή σε ένα ταψάκι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει άχνη και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το λάδι από λεμονί και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Τοποθετούμε την επιθυμητή ποσότητα στα μπολάκια ή στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς το γλυκό. Σερβίροντας γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο.
• 1 πακέτο μπισκότα digestive
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 100 γρ. γιαούρτι
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο
• 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• 100 γρ. γλυκό τριαντάφυλλο
• 2-3 σταγόνες λάδι από λεμόνι
• 2-3 σταγόνες λάδι από πορτοκάλι
















