Μύδια αχνιστά με μουστάρδα και ντομάτα

Με μια κλασική βολιώτικη συνταγή με μύδια αχνιστά

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα δύο είδη κρεμμυδιού, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε έως ότου το κρασί συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 60 γρ ελαιόλαδο
• 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 100 γρ. κρασί λευκό
• 200 γρ. ντομάτα κονκασε
• 60 γρ. μουστάρδα
• 400 γρ. μύδια καθαρισμένα με κέλυφος
• 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Λίγο πιπέρι