Νουά μοσχαρίσιο στη γάστρα

Νουά μοσχαρίσιο στη γάστρα με πουρέ λαχανικών

Εκτέλεση: 

Σωτάρουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, αφού ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τοποθετούμε τα λαχανικά για να σωταριστούν. Σε λίγο ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 2,5 ώρες περίπου. Πολτοποιούμε τα λαχανικά σε πουρέ, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 νουά σε δίχτυ
• 4 κρεμμύδια
• 7 καρότα
• 10 φρέσκα μανιτάρια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
• 300 ml ελαιόλαδο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 lt κρασί