Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλο
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα που εχουμε ζεστανει και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια. Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα 4 αυγα και τα 250 γρμ τριμμενο τυρι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι/πιπέρι/μοσχοκάρυδο
Για τα μακαρόνια.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στο φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμενα. Στραγγίζουμε στρωνουμε σε ταψι και προσθέτουμε λιγη από την μπεσαμελ(που λεγεται πλεον μορνευ και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Εκτέλεση για τον κιμά.Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτό, τον κύβο και τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη και δάφνη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό. Μπορεί να πάρει και 40 λεπτά.
Εκτέλεση για το παστίτσιο.
Στον κιμά ρίχνουμε το 1/4 με 1/3 από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Επανω στα μακαρονια βαζουμε τον κιμα και από πανω την μπεσαμελ.Τέλος, ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
• 500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
• 1000 γρ κιμάς από κοτόπουλο 
• 4 αυγά
• 200 γρ τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
• 250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
• 1,5 L γάλα χλιαρό
• 150 γρ βούτυρο
• 150 γρ αλεύρι
• 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 ζωμό λαχανικών
• 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
• 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
• Πιπέρι 
• 1 Μοσχοκάρυδο 
• Μαϊντανό
















