Αμαντόφ

Διάσημο ρωσικό γλυκό με αρκετές θερμίδες

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε μόλις αφρατέψει και το αυγό. Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και πιέζουμε τη ζύμη λίγο στα τοιχώματα του, την υπόλοιπη ζύμη τη τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο. Για τη γέμιση, δουλεύουμε σε μια μπασίνα το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και μετά το γιαούρτι και τη βανίλια. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη που έχουμε στο ταψί και την υπόλοιπη ζύμη την τρίβουμε με τον τρίφτη επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Υλικά: 

Για τη ζύμη

• 400 γρ αλεύρι
• 200 γρ ζάχαρη
• 200 γρ βούτυρο
• 6 κουταλιές του γλυκού κακάο
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

• 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ ζάχαρη
• 250 γρ βούτυρο
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες