Πορτοκαλόπιτα

Ένα εύκολο λαχταριστό γλυκό για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια σας γρήγορα εύκολα και κυρίως οικονομικά!

Εκτέλεση: 

Βράζουμε ολόκληρα τα τρία πορτοκάλια ώστε να μαλακώσουν και να πολτοποιήσουμε τη φλούδα τους για να φτιάξουμε πούλπα πορτοκαλιού.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή το λάδι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τις βανίλιες, τα αβγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τέλος ρίχνουμε την πούλπα και την κρούστα που την έχουμε διαλύσει με τα χέρια, αφού πρώτα την έχουμε ψήσει στο φούρνο για 15 λεπτά, πατσαβουριάζοντας τα, τα φύλλα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Τη σερβίρουμε, προαιρετικά με μια μπάλα παγωτού.

Υλικά: 

• 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 3 κουταλιές μπέικιν
• 3 βανίλιες
• 4 αβγά
• 1 γιαούρτι στραγγιστό
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 3 πορτοκάλια
• 1 πακέτο φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι