Γαρίδες σε κανταϊφι με σάλτσα βινεγκρέτ

Μια ιδιαίτερη συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους! Δημιουργήστε Γαρίδες σε κανταΐφι με σάλτσα βινεγκρέτ

Εκτέλεση: 

«Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός από την ουρά. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ - 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς.

Για τη βινεγκρέτ

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα ντοματίνια, με λίγο αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Ακολούθως τα πολτοποιούμε σε ένα μπολ με σύρμα και προσθέτουμε το καραμελωμένο βαλσάμικο, ελαιόλαδο (τριπλή ποσότητα από το βαλσάμικο) και λίγο μπούκοβο και χοντροτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε ή κολυμπάμε σ’ αυτή τις γαρίδες.

Υλικά: 

• 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
• 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι λευκό

Για τη βινεγκρέτ

• ελαιόλαδο
• λίγα ντοματίνια
• καραμελωμένο βαλσάμικο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο μπούκοβο
• μία πρέζα ζάχαρη