«Δεν θέλω να το μάθω, να το φάω θέλω» έλεγε ο Κωνσταντίνου στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Έτσι μάθαμε όλοι το προφιτερόλ. Και έτσι σήμερα μαθαίνουμε και εμεις την αυθεντική Παριζιάνικη συνταγή για λαχταριστό σοκολατένιο Προφιτερολ.
Σ' ένα μπολ σπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο από το γάλα που στο μεταξύ έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε τα 150 γραμ. τριμμένης σοκολάτας υγείας. Τα ανακατεύουμε όλα στη φωτιά περίπου 5 λεπτά έως ότου γίνει μία παχύρευστη κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ γεμίζουμε τα σουδάκια, που έχουμε κόψει στη μέση, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα τοποθετούμε σε μπολ (περίπου 12 για το οικογενειακό - 2 σε ατομικό μπολάκι).
Στην κατσαρόλα με την κρέμα προφιτερόλ προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε τα σουδάκια στο μπολ με την κρέμα σοκολάτας όπως και το ατομικό μπολάκι και ξανατοποθετούμε μία στρώση σου με κρέμα και ξαναπεριχύνουμε με σοκολάτα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γκανάζ, όπου στη φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα να λιώσει και μετά περιχύνουμε τα προφιτερόλ.
Στολίζουμε με φλούδες σοκολάτας υγείας.

















