Αλμυρό κανταΐφι με φέτα και βινεγκρέτ με απάκι

Αλμυρό κανταΐφι με φέτα και βινεγκρέτ με απάκι! Ένα διαφορετικό πιάτο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Εκτέλεση: 

Βινεγκρέτ: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το απάκι με το σκόρδο για 1 λεπτό ίσα να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε απαλά για ½ - 1 λεπτό, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μία λεία βινεγκρέτ.

Κανταΐφι: Σε μία λεία επιφάνεια αφρατεύουμε με τα χέρια μας το φύλλο και το χωρίζουμε σε 4 μέρη. Τα απλώνουμε καλά σε τετράγωνα φύλλα και τα ραντίζουμε με το χτυπημένο αβγό. Κόβουμε τη φέτα σε 4 ισομεγέθη κομμάτια και τη βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου κανταϊφιού. Πάνω σε κάθε κομμάτι φέτα βάζουμε ένα φύλλο δυόσμου, καλύπτουμε με το κανταΐφι και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολάκια για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να μαλακώσει το τυρί. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Βάζουμε σε πιάτο, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Υλικά: 

Για το κανταΐφι

• 130 γρ. φύλλα κανταΐφι
• 130 γρ. φέτα σκληρή
• 4 μεγάλα φύλλα δυόσμου
• 1 αβγό (χτυπημένο με ένα πιρούνι, να αφρατέψει)
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη βινεγκρέτ

• 120 γρ. απάκι
• 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
• 70 γρ. ζάχαρη
• 70 ml ξύδι
• 120 ml ελαιόλαδο