Δύο διαφορετικά είδη Calzone

Αλμυρό και γλυκό calzone, δύο διαφορετικές επιλογές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο! Τραγανή ζύμη και πλούσια γέμιση.

Εκτέλεση: 

Για το αλμυρό Calzone

Με στρογγυλό πιάτο κόβουμε τη ζύμη στρογγυλή, την αλευρώνουμε και την αναποδογυρίζουμε.
Στην πάνω πλευρά βάζουμε και προς τη μία άκρη βάζουμε ψιλοκομμένα το μανιτάρι, το λουκάνικο, το τυρί σε κομμάτια, τα τοματίνια στα 4, φύλλα βασιλικού, αλάτι και μια ιδέα ελαιόλαδου. Διπλώνουμε και ζουλάμε τις άκρες με τα χέρια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς ώσπου να πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Για το γλυκό Calzone

Κόβουμε πάλι τη ζύμη στρογγυλή και την ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο ακόμη. Βάζουμε πάλι στη μία πλευρά την πραλίνα που την απλώνουμε, το τυρί κρέμα, λίγα φουντούκια ολόκληρα και κλείνουμε πάλι το φύλλο. Ρίχνουμε λίγη κοκκινισμένη άχνη ζάχαρη στην πάνω πλευρά και ψήνουμε πάλι στους 250 βαθμούς.

Υλικά: 

Έτοιμη φρέσκια ζύμη για πίτσα

Για το αλμυρό Calzone

• 1 μανιτάρι
• μοτσαρέλα
• τοματίνια
• πάστα βασιλικού
• λουκάνικα καπνιστά βοδινά
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ελαιόλαδο
• αλάτι

Για το γλυκό Calzone

• 2 κ.σ. πραλίνα
• 2 κ.σ. μασκαρπόνε
• φουντούκια
• άχνη ζάχαρη