Αυτή η γρήγορη μηλόπιτα με αχλάδια και κραμπλ θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και την ευκολία της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα μπαχαρικά, το χυμό από το λεμόνι, τις σταφίδες και την μαύρη ζάχαρη.
Για το κραμπλ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα τρία υλικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια και με τα χέρια μας τρίβουμε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν σαν χοντροκομμένα ψίχουλα.
Βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ την γέμιση με τα φρούτα και από πάνω απλώνουμε τα ψίχουλα του κραμπλ.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κραμπλ και να ψηθούν τα μήλα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή με λίγο ζάχαρη άχνη.