Αβγά ποσέ με σπανάκι και τσένταρ

Μια εναλλακτική πρόταση για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας για το πρωινό ή και το branch

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη σκάλα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε για 2’-3’ μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνετε και το διατηρείτε ζεστό.
Ψήνετε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αλείφετε τη μια πλευρά με βούτυρο και τοποθετείτε τις φέτες σε μια λαδόκολλα.
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σπάτε μέσα τα αυγά και περιμένετε για 3’, μέχρι τα ασπράδια να σφίξουν, αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το νερό.
Απλώνετε το σπανάκι στο ψωμί, από πάνω τοποθετείτε τα αυγά ποσέ και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τα ψήνετε στο φούρνο για 1’-2’, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Υλικά: 

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 γραμμ. σπανάκι
• 4 λεπτές μεγάλες φέτες ψωμί τσιαπάτα
• 25 γραμμ. βούτυρο
• 4 μεγάλα αβγά
• 100 γραμμ. τυρί τσένταρ
• αλάτι
• πιπέρι
• φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο