Αχλάδια ποσέ με σάλτσα ζεστής σοκολάτας

Ζεστή παρασκευή με αχλάδι ποσαρισμένο σε ούζο και μαυροδάφνη

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι επάνω. Τα βάζουμε όρθια σε ένα κατσαρόλι και προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Σβήνουμε με το ούζο και τη μαυροδάφνη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε και τη φλούδα λεμόνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο πάνω σε κάθε αχλάδι. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για είκοσι λεπτά περίπου. Με το σιρόπι περιχύνουμε τακτικά τα φρούτα.

Για τη σάλτα σοκολάτας

Σε ένα κατσαρόλι, βράζουμε το γάλα και τη κρεμά γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και την φαίνουνε. Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα αχλάδι και το περιχύνουμε με τη καυτή σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά: 

• 6 μεγάλα αχλάδια
• 4 ποτήρια μαυροδάφνη
• 2 ποτήρια νερό
• 200 γρ ζάχαρη
• 1 λεμόνι (χυμό και φλούδα)
• 6 γαρύφαλλα
• 50 ml ούζο

Για τη σάλτσα σοκολάτας
• 250 γρ σοκολάτας κουβερτούρα
• 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
• 1 ποτήρι γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας μπράντι