Βαρκούλες από κολοκυθάκια γεμιστά με αρωματισμένη φέτα
Αφήνουμε τη φέτα σε κρύο νερό 2-3 ώρες να φύγει το περίσσιο αλάτι.Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα από μέσα.Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη φέτα με όλα τα υλικά Γεμίζουμε τα κολοκύθια, και τα βάζουμε στο ταψί.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220ο C για 30′-40′ μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται ζεστά και είναι άριστος μεζές για μπύρα, ούζο, ρακή και τσίπουρο.Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός, βάλτε ένα μέτριο κρεμμύδι τριμμένο και μια πρέζα ρίγανη.
• 5-6 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
• 300 γρ. φέτα
• 1 αυγό
• 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• Λίγη πάπρικα
• Λίγο κύμινο
• Μοσχοκάρυδο τριμμένο
• Ελάχιστο κακουλέ