Κοτόπουλο γεμιστό με καπνιστό τυρί και μπέικον

Κοτόπουλο γεμιστό με καπνιστό τυρί και μπέικον

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε με τον μπάτη το φιλέτο κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα σελοφάν. Κόβουμε σε μπαστουνάκια λίγο καπνιστό τυρί, κόβουμε ζουλιεν μισή κόκκινη και μισή κίτρινη πιπεριά. Τοποθετούμε το μπέικον, το τυρί και τις πιπεριές πάνω στο φιλέτο κοτόπουλο. Τυλίγουμε σφιχτά το κοτόπουλο μέσα στο σελοφάν και όλο μαζί μέσα σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε μέσα σε βραστό νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνουμε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε το σαφράν στο ρύζι και προσθέτουμε νερό εάν χρειάζεται. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια βούτυρο. Τρίβουμε παρμεζάνα μέσα πάνω στο ρύζι και το τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια. Καθ όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε καλά. Όταν αποκτήσει μία κολλώδη υφή το ρύζι, το ριζότο είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τσουκάλι, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε μαζί με το ριζότο.

Υλικά: 

Για το γεμιστό κοτόπουλο

• 1 φιλέτο κοτόπουλο
• 4 φέτες μπέικον
• 100 γρ καπνιστό τυρί
• ½ κίτρινη πιπεριά
• ½ κόκκινη πιπεριά
• Λίγο πιπέρι
• Λίγο αλάτι

Για το ρύζι

• 300 γρ ρύζι
• 100 γρ τυρί σε κρέμα
• 60 γρ παρμεζάνα
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκόρδα
• 1 φακελάκι σαφράν
• 100 γρ βούτυρο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 120 ml λευκό κρασί