Κοτόπουλο μεθυσμένο με λαχανικά

Κοτόπουλο μεθυσμένο με λαχανικά

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο μαζί με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μια γάστρα βάζουμε την μουστάρδα και την ανακατεύουμε με το ούζο το μπράντι και το κρασί. Προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο χρόνο κάνουμε να κόψουμε τις πιπεριές ζουλιέν, το σκόρδο σε χοντρές φέτες όπως και το κρεμμύδι. Αφότου τα κόψουμε τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα και προσθέτουμε τα τοματίνια ολόκληρα. θάβουμε μέσα και το ματσάκι την ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 220 βαθμούς.

Υλικά: 

• 1 κοτόπουλο (τεμαχισμένο και ξεκοκαλισμένο)
• 50 ml ούζο
• 50 ml μπράντι
• 100 ml κρασί λευκό
• 1 μπουκετάκι φρέσκια ρίγανη
• 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 10 τοματίνια
• Λίγο δεντρολίβανο
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• ½ κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
• ½ κίτρινη πιπεριά ζουλιέν
• 80 ml ελαιόλαδο
• 2 μπαχάρια
• 1 πρέζα πάπρικα
• 2 Γαρίφαλα