Μια απλή συνταγή κοτόπουλου φούρνου με πατάτες με άρωμα εσπεριδοειδών.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στο ταψί και τοποθετούμε μέσα και το κοτόπουλο αφού πρώτα το πλύνουμε. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το θυμάρι και το αλατοπίπερο, το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες και προσθέτουμε και λίγο μείγμα μινεστρόνε. Κρύβουμε κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου φετούλες από το σκόρδο κομματάκια βούτυρο και σάρκα από το πορτοκάλι. Στο άνοιγμα του κοτόπουλο βάζουμε ένα φύλλο δάφνης, λίγο ελαιόλαδο και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Βάζουμε στο ταψί την πορτοκαλάδα, το ελαιόλαδο, λίγο ζωμό λαχανικών και λίγη μουστάρδα σε σκόνη, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
• 1 ολόκληρο κοτόπουλου
• 20 γρ θυμάρι
• 30 γρ μείγμα μινεστρόνε
• 200 ml ελαιόλαδο
• 2 φύλλα δάφνης
• Σάρκα από ένα πορτοκαλί
• 250 ml πορτοκαλάδα
• 4 σκελίδες σκόρδο
• Λίγο βούτυρο
• 30 γρ βούτυρο
• Ζωμό λαχανικών
• 7-8 πατάτες
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη