Κρέμα καταλάνα

Κρέμα καταλάνα, μια γρήγορη συνταγή του διάσημου ισπανικού γλυκού

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με τις φλούδες των εσπεριδοειδών και τη κανέλλα μέχρι να βράσουν. Σε ένα μπολ Βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλαου και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και την διατηρούμε στο ψυγείο. Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη το γλυκό και καίμε τη ζάχαρη με ένα καμινέτο (ή το βάζετε για ένα λεπτό σε δυνατό γκριλ μέχρι η ζάχαρη να ροδίσει).

Υλικά: 

• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
• 1 πορτοκάλι (φλούδες)
• 1 λεμόνι (φλούδες)
• 2 ξυλάκια κανέλα
• 40 γρ. κορν φλάουερ
• 8 κρόκους αυγών
• 250 γρ. ζάχαρη
• Λίγη ζάχαρη για το καραμέλωνα