Κρέπες γεμιστές

Κρέπες γεμιστές με επάλειμμα χαρουπιού και φουντουκιού σερβιρισμένες με καραμελώμενο κράμπερι

Εκτέλεση: 

Για την κρέπα

Ξεκινάμε σπάζοντας τα αυγά σε ένα μπολ και βάζοντας το γάλα στο μίξερ. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το γάλα και προσθέτουμε μέσα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αφήνουμε να χτυπηθεί στο μίξερ ((4 λεπτά). Αφαιρούμε το μίγμα από το μίξερ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μίση ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε το αντιπολιτικό τηγάνι μας στη φωτιά και αφότου ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας. Γυρνάμε τη κρέπα να ψηθεί και από τις δυο πλευρές και είναι έτοιμη.

Για την γέμιση

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος ανάβουμε τη φωτιά και διαλύουμε μέσα τη κρέμα χαρουπιού και φουντουκιού. το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. μόλις σταθεροποιηθεί το μίγμα γεμίζουμε τις κρέπες.

Για τα κράμπρερι

Μουλιάζουμε τα κράμπρερι με το κρασί για πέντε δέκα λεπτά και μετά τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί τη ζάχαρη τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν.

Σερβίρισμα

Βαζουμε τις κρέπες στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό για να ζεσταθούν. Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε με τη καυτή σάλτσα από κράμπρερι.

Υλικά: 

Για την κρέπα

1 λίτρο γάλα
8 αβγά
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
500 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. επάλειμμα φουντουκιού με χαρούπι

Για κράμπερι

150 γρ. ζάχαρη
50 ml κόκκινο κρασί
150 γρ. κράμπες