Μακαρονοσαλάτα

Μακαρονοσαλάτα

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, με λίγο ελαιόλαδο, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει σε μέτρια - χαμηλή φωτιά.Κόβουμε τα κολοκύθια σε τετράγωνα ώστε να μοιάζουν με χοντρά ζάρια. Συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες κόβοντάς τις στο ίδιο σχήμα. Μόλις τις κόψουμε, μπορούμε να τις βάλουμε σε νερό για να φύγει η καφεΐνη που έχουν στο φλοιό τους και να ξεπικρίσουν. Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε με μια τρυπητή κουτάλα μέσα στη μπασίνα μας. Δυναμώνουμε τη φωτιά λίγο και στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το λουκάνικο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά χωρίς να παραψηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και αυτά στη μπασίνα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπικρίσουμε. Τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και τις τοποθετούμε και αυτές στη μπασίνα. Ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά που βρίσκονται στη μπασίνα (λουκάνικο - κολοκύθι - μελιτζάνα), προσθέτουμε τα βρασμένα κοχυλάκια, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τις ελιές - ροδέλα, τις πιπεριές, τον βασιλικό, λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι, τις λιαστές ντομάτες αφού τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο, το ξύδι και τέλος τη φέτα κομμένη και αυτή σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Υλικά: 

• 1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκια βρασμένα
• 6 κομμάτια λιαστές ντομάτες
• Λίγο μαύρο πιπέρι
• Λίγο αλάτι
• 3 μικρές μελιτζάνες
• 2 μικρά κολοκύθια
• Πιπεριές ζουλιέν
• Λίγο ξύδι
• 2 κουτ. ελαιόλαδο
• 4 λουκάνικα χωριάτικα
• Ελιές ροδέλες
• Λίγος βασιλικός
• Λίγη φέτα