Μεθυσμένο ρολό κοτόπουλο

Ένα ρολό κοτόπουλο που περικλείει πολύ δυνατά αρώματα γεμισμένο με κεφαλογραβιέρα και μπέικον

Εκτέλεση: 

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο και το χτυπάμε ελαφρώς με το μπάτι ώστε το κρέας να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο πάχος σε όλο του το μήκος. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλείφουμε με τη μουστάρδα, απλώνουμε με το μπέικον και βάζουμε και το τυρί σε μπαστουνάκια. Κλείνουμε το κοτόπουλο προσεκτικά και το περνάμε στο δίχτυ. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε και λίγο ζωμό. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού αφαιρέσουμε το δίχτυ το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο (Βίγκας)
• 10 γρ. λεμονοπίπερο (Μπαχαράδικο)
• 15 γρ τζαμαϊκανό τζερκ
• 4 κουταλιές του γλυκού μουστάρδας
• αρωματισμένη με θυμάρι και ρίγανη (Μπαχαράδικο)
• 150 γρ βούτυρο
• 100 ml ελαιόλαδο
• Λίγο ζωμό λαχανικών
• 250 γρ κεφαλογραβιέρα
• 200 γρ καπνιστό μπέικον
• 100 ml ούζο
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 50 γρ πολύχρωμες πιπεριές