Μοσχάρι Στρογκανόφ

Εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο, με επιβλητικό όνομα και ιδιαίτερη ιστορία

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το φιλέτο μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστεί το βγάζουμε απ το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αφού σοταριστούν βάζουμε το κρέας ξανά στο τηγάνι, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό από κοτόπουλο, τα μυρωδικά και τη μουστάρδα και το αφήνουμε να δέσει λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού με τη κρεμά γάλακτος και το αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου, προσέχοντας μη μας κόψει η κρέμα και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 κιλό φιλέτο μοσχάρι 80 ml ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 200 γρ μανιτάρια φέτες και ολόκληρα
• 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
• 3 κουταλιές μουστάρδα
• 500 γρ ζωμό από κοτόπουλο
• Αλάτι, πιπέρι
• Αγγουράκι κορνισόν
• 20 γρ πάπρικα γλυκιά
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή ανάλογη ποσότητα sour creme
• 100 γρ αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος