Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά με πλούσια γεύση
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το σησαμέλειο, τον χυμό και την άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο και το ξύσμα. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε τις σταφίδες και τα 300 γρ. χαλβά σε κύβους ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα άλλα 100 γρ. χαλβά σε κύβους. Ψήνουμε στους 165 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Υλικά:
• 550 γρ. αλεύρι
• 330 γρ. παρθένο σησαμέλαιο
• 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 100 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 400 γρ. μακεδονικό χαλβά με γεύση βανίλια
• 60 γρ. σταφίδες
• 300 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
















