Πένες με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και κάρυ

Πένες με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και κάρυ

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για 1 – 2 λεπτά μαζί με το κάρυ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και μετά σβήνουμε με την βότκα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κρέμα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις πένες και τα αφήνουμε να γλασσαριστούν. Σερβίρουμε αμέσως με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά: 

• 1 πακέτο πένες
• 1 φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
• 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
• 1 φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σούπας κάρυ
• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 50 gr παρμεζάνα
• 1 σφηνάκι βότκα
• Αλάτι
• πιπέρι