Παλαμίδα Πλακί

Παλαμίδα Πλακί

Εκτέλεση: 

Κόβουμε την παλαμίδα σε μουρέλα και αφαιρούμε το αίμα πλένοντας πολύ καλά. Την απλώνουμε σε ταψί και την αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε τη σύμβραση σοτάροντας το σκόρδο και το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά περιχύνουμε το ψάρι. Τέλος το βάζουμε στο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά περίπου.

Υλικά: 

• 1 Παλαμίδα 2-3 κιλά
• 7-8 μεγάλα κρεμμύδια
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 20 ml ελαιόλαδο
• 400 ml περαστή ντομάτα
• Αλάτι – πιπέρι
• Φύλλο Δάφνης