Ραβανί

Γρήγορη και εύκολη συνταγή του παραδοσιακού γλυκού ραβανί

Εκτέλεση: 

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα βάζουμε στο μπλέντερ να χτυπηθούν σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμά. Βγάζουμε από το μίξερ και με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε προσεκτικά αναδεύοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω προσθέτοντας μέσα τους κρόκους των αυγών έναν έναν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μετά το αλεύρι βροχιδών μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση. Προσθέτουμε και μπείκιν πάουντερ και το ξύσμα λεμόνι και μετά στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 165-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο το ξεφουρνίζουμε και το κόβουμε αμέσως σε ομοιόμορφα κομμάτια. Αμέσως μετά το σιροπιάζουμε. Προσοχή το σιρόπι μας να είναι κρύο (θερμοκρασία δωματίου).

Για το σιρόπι

Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου. Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).

Υλικά: 

• 13 αυγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
• 250 γρ. αλεύρι
• 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 300 γρ. ζάχαρη
• 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

• 1 ξύλο κανέλας
• 2 γαρύφαλλα
• 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 κιλό νερό
• 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη