Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν. Τα ψήνουμε αμέσως μετά στο γκριλ ή στη σχάρα. Την ντομάτα την κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και την ψήνουμε και αυτήν με τον ίδιο τρόπο. Στρώνουμε τη σαλάτα στο πιάτο, προσθέτουμε τα πλευρώτους και την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και καραμελωμένο βαλσάμικο.
Υλικά:
• 250 gr μανιτάρια πλευρώρους
• 50ml ελαιόλαδο
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• γαλλική σαλάτα
• ½ κουταλάκι κύμινο
• ½ κουταλάκι πάπρικα
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 ντομάτα
• 1 κουταλιά καραμελωμένο μπαλσάμικο