Σκαλοπίνια Saltimbocca

Γρήγορη παρασκευή του πολύ διάσημου ιταλικού πιάτου

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε ελαφρώς το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε επάνω σε κάθε φέτα ένα φύλο φασκόμηλο και μια φέτα προσούτο. Με μια οδοντογλυφίδα πιάνουμε όλα τα υλικά μαζί, αλευρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι, όπου πριν τοποθετήσαμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το ζωμό. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μια φέτα μοτσαρέλα και σκεπάζουμε το τηγάνι για 3-4 λεπτά έως ότου λιώσει λίγο το τυρί μας. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε κατά προτίμηση.

Υλικά: 

• 4 φέτες προσούτο
• 4 λεπτές φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου
• 50 ml ελαιόλαδο
• 40 γρ βούτυρο
• 80 γρ αλεύρι (για αλεύρωμα)
• Αλάτι, πιπέρι
• 20 ml χυμό λεμονί
• 10 ml ζωμό κρέατος
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 4 φέτες μοτσαρέλα
• 4 φύλλα φασκόμηλο