Γρήγορος και εύκολος σοκολατένιος κορμός με μπισκότα
Σπάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το ποτό και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα σε κομματάκια, τη μαργαρίνη και το κακάο, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν τελείως . Δε θέλουμε να πάρουν ούτε μια βράση! Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε . Περιμένουμε λίγη ώρα ώστε το μείγμα να κρυώσει αρκετά και τότε προσθέτουμε και τα μπισκότα (δεν τα προσθέτουμε από την αρχή μαζί με τους ξηρούς καρπούς γιατί το μείγμα είναι καυτό και τα μπισκότα θα μαλακώσουν, ενώ έτσι διατηρούνται τραγανά και φρέσκα! Ανακατεύουμε με προσοχή!
Έχουμε ετοιμάσει μια φόρμα του κέικ κατά προτίμηση από σιλικόνη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα, στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά! Τότε το αναποδογυρίζουμε σε μακρόστενη πιατέλα, γαρνίρουμε με τα τριμμένα μπισκότα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
• 1 κουβερτούρα των 200 γρ.
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 4
• 4 κ.σ. κακάο
• 100 γρ. βουτυρο
• 75 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια
• 75 γρ. χοντροτριμμένα κασιους
• Λίγο λικέρ μανταρινι
• ψιλοκομμενα αποξηραμενα φρουτα