Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Εκτέλεση: 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά από το λάδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις σουπιές να ασπρίσουν και τις κρατάμε με τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τις σουπιές στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου, μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Στο τέλος ρίχνουμε το άνηθο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μείνει με τη δεμένη πλέον σάλτσα του.

Υλικά: 

• 1000 με 1200 γρ σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες καθαρισμένες
• 1 φύλλο δάφνης
• 200 ml ελαιόλαδο
• 200 γρ πράσο ψιλικομμένο
• 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
• ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
• 1 ματσάκι άνηθος
• 300 γρ ντομάτα περαστή
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 50 ml ούζο
• 150 ml κρασί λευκό
• 2 κ. σούπας μαύρες σταφίδες
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 3 σκελίδες σκόρδο