Φιλέτο μπαρμπουνιού με σαλάτα κάπαρης και λιαστής ντομάτας σερβιρισμένα επάνω σε τσιπς λαχανικών.
Αλατίζουμε και αρωματίζουμε τα φιλέτα μπαρμπουνιού και από τις δυο πλευρές, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα από το τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα και να μυρίζει σαν καβουρδισμένο φουντούκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τη κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες και τα βότανα. Ανακατεύουμε λίγο και ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι για ένα λεπτό, προσέχοντας να μείνει τραγανό το φιλέτο. Σερβίρουμε τα φιλέτα επάνω σε τσιπς λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη από τη σαλάτα που φτιάξαμε.
• 4 φιλέτα μπαρμπουνιού
• 100 ml ελαιόλαδο
• 100 ml λευκό κρασί
• 100 γρ αλεύρι
• 20 γρ κρίταμο ψιλοκομμένο
• 40 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 20 γρ λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
• 200 γρ βούτυρο
• 40 γρ χυμό λεμόνι
• 20 γρ μαϊντανό
• 20 γρ σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
• 20 γρ μείγμα μπαχαρικών για ψάρι