Φιλέτο χοιρινό με παπαρδέλες

Φιλέτο χοιρινό μαριναρισμένο με μείγμα μπαχαρικών ταντουρι μαγειρεμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πάνω σε βάση από παπαρδέλες

Εκτέλεση: 

Σπάμε τα μανιτάρια με το χέρι και τα βάζουμε μαζί με το κόκκινο κρασί για να μουλιάσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο τα οποία σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι να σοταριστούν, σχεδόν ταυτόχρονα προσθέτουμε και το κρέας στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και τη σάλτσα ντομάτας. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Ωστόσο βάζουμε το νερό μας να βράσει για να βράσουμε τις παπαρδέλες για περίπου επτά λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και τα μανιτάρια από το τηγάνι και προσθέτουμε τις παπαρδέλες αφού πρώτα τις σουρώσουμε. Μόλις δέσουν με τη σάλτσα τα σερβίρουμε στο πιάτο και επάνω σε αυτά σερβίρουμε το κρέας και τα μανιτάρια. Γαρνίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας.

Υλικά: 

• 500 γρ. ψαρονέφρι
• 100 γρ. ποικιλία αποξηραμένων μανιταριών
• 200 ml κόκκινο κρασί
• 1/2 πακέτο παπαρδέλες

• 100 ml σάλτσα ντομάτας
• 200 ml demi-glace
• 1 πρέζα αλάτι φαραώ
• 1 πρέζα αλάτι χρωματισμένο με ανθό σαφράν
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
• φλοίδες παρμεζάνα

Για τη μαρινάδα

• 2 κουταλιές σούπας μείγμα μπαχαρικών ταντούρι
• λίγο ηλιέλαιο
• 50 ml λευκό κρασί