Χιώτικο στριφταρούδι με μυζήθρα

Χιώτικο στριφταρούδι με μυζήθρα και λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ζωμό κοτόπουλου τα σουρώνουμε. Παίρνουμε δυο κουταλιές ζωμού και τα βρασμένα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε τη μυζήθρα μέσα σ’ αυτό. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ένα με δυο λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα , μοσχοκάρυδο και πιπέρι και τα περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο.

Υλικά: 

• Μισή μυζήθρα
• 50 γρ ξερομύζηθρο
• Λίγο μοσχοκάρυδο
• 40 γρ βούτυρο
• 10 γρ ζωμός κότας
• Αλάτι, πιπέρι