Αρωματική σαλάτα παντζαριού

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πρόταση από την ένωση μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Αποτελεί το καλύτερο τρόπο έναρξης και είναι ένα πιάτο με τις γεύσεις του καλοκαιριού μέσα του.

Εκτέλεση: 

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα παντζάρια, το γιαούρτι, το μέλι, το σκόρδο, τα σχοινόπρασα και το μαστιχέλαιο σε ένα μέτριο μπολ. Για να σερβίρουμε τη σαλάτα, βάζουμε μερικές ροδέλες μαριναρισμένου πράσινου μήλου σε έναν ομόκεντρο κύκλο, στο κέντρο κάθε πιάτου. Βάζουμε από πάνω μια μεγάλη ποσότητα από την παντζαροσαλάτα. Περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, εάν θέλουμε.

Υλικά: 

• 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα
• φρέσκο χυμό μισού λεμονιού
• 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 900 gr παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα σε κυβάκια
• 250 gr πρόβειο γιαούρτι
• 15 gr μέλι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
• 1/2 ματσάκι σχοινόπρασσα ψιλοκομμένα
• αλάτι και πιπέρι